Nieuws

21-11-2020 Ongelooflijk lief!

Lieve Jakkoo en hondje Sushi, toen ze hoorden van de gestolen fooienpot, hebben ze al al kleingeld dat rondslingerde verzameld voor het project. Sushi heeft ook nog zijn zakgeld afgestaan 😉 met wat aarzeling😁. Maar toen we vertelde waar het voor was mochten we het meenemen.
Totaal €400 euro!! Wat een schatten!! Ze wilden hiermee een goed voorbeeld geven. Dank jullie wel Jakkoo en Sushi🥰

19-11-2020 Onze inzamellijst staat online

We hebben vandaag de lijst met noodzakelijke spullen om de klinieken in te richten op de website gezet. Neem gerust een kijkje, wie weet kunt u ons helpen!

17-11-2020 WAUW

Het drukwerk is binnen voor het educatieprojecten.

Boekjes, posters en stickervellen. Allemaal om de kinderen op Santo Antao nog beter om te laten gaan met de honden op het eiland.

Het is zo mooi geworden, we zijn er heel erg blij mee. Eind van de maand gaat het mee op reis en dan gaan we langs scholen om te bespreken hoe we het traject samen op gaan zetten.

16-11-2020 Lieve Nemo!

Zullen we de week even positief beginnen?

Vorig jaar kregen we tijdens ons castratieproject bezoek van Nemo. Hij had zijn pootje heel lelijk gebroken, het moest helaas geamputeerd worden.

Maar we krijgen regelmatig een update van deze vrolijkerd, zo ook vandaag. Franziska, onze vrijwilligster uit Ponta del Sol stuurde ons deze foto Het gaat hartstikke goed met hem!

Bericht van vorig jaar: https://www.facebook.com/…/a.301084523935114/429138844463014

11-11-2020 We zijn heel erg blij!!!

Voor onze plannen van volgend jaar en het opstarten van de 2 klinieken van de lokale dierenartsen Viviene en César is echt veel geld nodig. Alleen dan kunnen we een goede structurele basis leggen waar we uiteindelijk een stabiele en gezonde hondenpopulatie creëren op Santo Antao.

We hebben van stichting WWAR een stevige donatie uit hun fonds ontvangen voor de noodzakelijke inventaris.

Daar kunnen we prachtige dingen mee doen, heel erg bedankt voor jullie gulle gift!

5-11-2020 hulp aan mensen is broodnodig

De situatie op het eiland is zorgelijk.

Met de huidige maatregelen is toerisme niet mogelijk, en dat betekent geen inkomsten, geen werk en dus ook geen geld voor levensonderhoud.

We hebben een kleine bijdrage geleverd om een aantal gezinnen te voorzien van wat voedselpakketten. Het is gewoon heel verdrietig dat het nodig is. Maar ja, niets doen is ook geen optie, en we voelen ons al zo machteloos op het moment.

We hopen echt dat alles snel zal herstellen en toerisme weer op gang kan komen op een veilige manier. Tot die tijd doen we wat we kunnen.

2-11-2020 Schatzoeken

We zijn onlangs gestart met het zoeken naar allerlei medische materialen om de klinieken op Santo Antao mee in te richten.

We kregen kanjers op ons pad tijdens de zoektocht.

Sterkliniek West-Friesland – Hoorn Risdam een Woods lamp, dat helpt bij het opsporen van huidaandoeningen.

Daarnaast kregen we operatielampen en chipreaders en nog meer dingen die we kunnen goed gebruiken van Dierenartskliniek Dierenarts aan de Vliet

Dank jullie wel voor de steun!

26-10-2020 Onze vrijwilliger Ilton gaat op pad 🙂

Er zijn zoveel honden met vlooien, naast dat het voor de honden vervelend is, is het voor eigenaren ook lastig. En er is niet zomaar een winkel waar je spullen kunt kopen, als je al geld hebt voor dat soort luxe.

En dus helpen wij door langs eigenaren te gaan. Gelukkig staat Ilton voor ons klaar om het project te vertegenwoordigen.

22-10-2020 Waardeloos.

Er is nu iemand een feestje aan het bouwen. Een extra snuif, een extra borrel. Ach, als hij maar lol heeft…

Want afgelopen weekend is de fooienpot van Caspar Broekman gestolen door een nogal onprettig type. In de fooienpot zat echt wel een behoorlijk bedrag voor ons project. Doodzonde.

Dus nu een nieuw spaarpotje en we zullen het tussentijds legen, want het is heel jammer dat nu een heel jaar fooien gestolen is. Zonde voor de dieren, maar ook zonde omdat de mensen de moeite nemen een fooi te geven die we voor het project gebruiken.

Een dure les zullen we maar zeggen.

21-10-2020 Het is mooi om te zien hoe het netwerk van dierenliefhebbers op het eiland groeit.

Vanaf de start van ons project is er een speciale messenger groep waar alle lokale vrijwilligers en dierenartsen in zitten, om te informeren en elkaar te kunnen vinden in nood. Zo ook vorig weekend.

Er was een doodzieke hond op straat gevonden die hulp nodig had, De hond was aangereden en had duidelijk meer onder de leden.

Er werd een noodoproep in de Messenger groep geplaatst om te overleggen wat er voor deze hond nodig was. Samen zochten de vrijwilligers naar een beschikbare bench, in de directe omgeving van de hond, voor het veilig vervoeren en de betrokken dierenartsen op het eiland werden gevraagd wie tijd had om te helpen.

De dierenarts verleende eerste hulp en de hond werd daarna, bij gebrek aan middelen op het eiland, naar een ander eiland vervoerd voor aanvullende medische zorg.

Weer een reden om ons extra in te zetten voor betere medische zorg ter plaatse, want de dierenartsen willen graag, maar er is een gebrek aan middelen en materialen. Heel frustrerend, voor de dierenartsen, maar zeer zeker ook voor de vrijwilligers. De komende tijd storten we ons dan ook op het verzamelen van inventaris voor de klinieken, zodat ze doorlopend kunnen castreren én dieren in nood kunnen helpen wanneer dat nodig is.

19-10-2020 Zo leuk om te zien.

We kregen deze foto doorgestuurd van een van de vrijwilligers op Santo Antao. Het hondje is in een eerder project gesteriliseerd en loopt nu met een prachtig tuigje wat we ingezameld hebben in Nederland.

Wanneer een eigenaar zijn of haar hond laat helpen, krijgen ze een halsband/tuigje en riem mee als ze dat willen. Zo wordt het duidelijk dat het echt om een huishond gaat met een betrokken baasje.

Iedere stap is er 1!

26-09-2020 Het lijkt misschien wel zo, maar we zitten niet stil.

Het was een enorme teleurstelling dat het project in april niet kon doorgaan, het team van dierenartsen stond echt te trappelen om af te reizen naar Santo Antão. De wereld blijft maar om ons heen veranderen, het is dan ook onzeker hoe het komende jaar er uit zal zien. Maar de eerstvolgende castratie actie staat nu onder voorbehoud gepland voor januari 2021 en we hakken de knoop door in november.

De afgelopen periode werd het heel duidelijk dat het ontzettend belangrijker is dat men lokaal de juiste methode van castratie onder de knie krijgt en verantwoord huisdieren bezit kan toepassen, waardoor het eiland niet volledig afhankelijk is van hulp van buitenaf.

En daar gaan we in 2021 dan ook keihard aan werken!

We hebben een aantal hele belangrijke doelen voor 2021:
1.      We openen in één van de gemeenten voor de duur van 1 jaar een castratiekliniek in combinatie met een gezamenlijk gemeentelijk plan van aanpak.
2.      We voorzien beide lokale dierenartsen van een broodnodige inventaris voor hun kliniek. Zodat zij betere zorg kunnen bieden aan de honden en katten van het eiland.
3.      We organiseren 1 grote castratie actie met Nederlandse dierenartsen (team april 2020) en daarna kan er in kleiner verband (alleen/tweetallen) door Nederlandse dierenartsen en paraveterinairen worden afgereisd om het lokale team bij te staan en te ondersteunen.
4.      We rollen het educatieprogramma verder uit.
5.      We vragen via de Hogeschool Van Hall Larenstein een meerjarige RAAK-PRO subsidie aan voor onderzoek naar oorzaak en oplossingen voor predatie van vee door honden. Wordt de subsidie toegekend, dan kan het onderzoek per 2022 starten

Dit zijn hele serieuze zaken. Alles is in gang gezet, maar er zijn nog veel onzekerheden.
Één ding is zeker, we gaan er voor! Doen jullie mee?

In de komende posts meer informatie over deze speerpunten en de hulp die we daarbij nodig hebben. Blijf ons volgen, we hebben jullie echt nodig!

23-09-2020 Heel erg goed nieuws!

De minister van educatie in Kaapverdië en de lokale schoolhoofden van Santo Antao hebben ons lespakket goedgekeurd.

Dat betekent dat we de eerstvolgende keer dat we daar zijn met ze om tafel gaan om concrete plannen te maken over de invoering van het lespakket. Dan wordt het gewoon onderdeel van de reguliere lessen.

We zijn heel erg trots op deze stap. De toekomst ziet er weer wat mooier uit.

31-08-2020 Vaste steun!

De 50-50 shop Steunt Dieren met Bestellingen steunt ons al sinds onze start. Echt fijn, want alle hulp is welkom.

Suze maakt allerlei leuke items samen met haar man Fred, en 100% van de verkoop gaat naar diverse goede doelen, waaronder de honden op Santo Antao. Maar naast alle creatieve zaken geeft Suze ook lezingen door heel Nederland en Belgie met “de Buitenlandse Hond” als onderwerp.

Haar aandeel van de inkomsten vanuit deze lezingen gaat 100% naar ons project. En dat vinden we echt fantastisch.

ook een dagvullend programma bijwonen en meer horen over de wereld van de Buitenlandse hond? Dat kan: Kijk op deze link voor meer informatie: https://www.facebook.com/5050shopSDB/events

29-08-2020 Nog meer???

Het lijkt wel of we alleen nog maar voor kinderen bezig zijn, niets is minder waar hoor mensen, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten!

En dus waren we heel blij toen Marja ons vroeg of we interesse hadden in ruim 30 Maxi Cosi wiegjes, spiksplinternieuw, nog in verpakking. Nou… Er zijn nml een hoop gezinnen die zich geen bedje voor de baby kunnen veroorloven, het is dan ook enorm welkom.

En er kwam nog veel meer, babyspeelgoed, een wippertje, ballen en ook nog een berg hondenspullen. Wat is het toch een geweldige lieverd.

Dank je wel Marja.

24-08-2020 Zo!

De laatste lading speelgoed en andere kinderzaken is afgeleverd bij de zeecontainer om binnenkort te vertrekken naar santo antao.

Bedankt aan alle inzamelaars en donateurs ❤

26-07-2020 Voorstel onderzoek en subsidie aanvraag!

Na een paar maanden hard werken hebben de studenten van Van Hall Larenstein een heel mooi rapport opgemaakt mbt de problematiek rond zwerfhonden op Santo Antao.

Ze richten zich hierbij op de aanvallen op het lokale vee. Kippen, geiten, varkens en andere boerderijdieren zijn van levensbelang voor de bewoners. Als deze dieren worden doodgebeten door de zwervende viervoeters, is het meer dan begrijpelijk dat bewoners daar gefrustreerd van raken.

Om meer inzicht te krijgen in waarom de aanvallen plaatsvinden en welke type hond dit doet (met of zonder eigenaar, wild of communitydog) is er een gedegen onderzoek nodig.

Dit rapport zal worden gebruikt om te kijken of het haalbaar is en of er mogelijkheden zijn subsidie aan te vragen om het onderzoek daadwerkelijk uit te voeren.

Het in kaart brengen van deze problematiek is cruciaal voor het slagen van het totale project.

We zijn blij met de inzet van de studenten, en hopen echt dat dit een vervolg krijgt op het eiland zelf! Duimen dus dat het allemaal gaat lukken!

23-7-2020 Thuis!

Pallet vol prachtige spullen

Wat een soepel ritje, heerlijk.

Eerst het huis van Suze en Fred verlost, wat een hoop spullen zeg, niet normaal.
Bus ingeladen, Princes uitgeladen ;). Die wilde wel mee, maar helaas, ze mocht niet.

Door naar de opslag waar we geweldig geholpen werden door Jan. We hebben een enorme pallet opgebouwd zoals jullie wel op de foto kunnen zien. Zo ontzettend gaaf dat er zoveel werk is verzet door iedereen. We zijn heel erg dankbaar voor al het gedoneerde speelgoed.

Wat later nog binnenkomt wordt uiteraard nog nagezonden, geen zorgen.

Bedankt allemaal, jullie zijn keien

23-7-2020 Vandaag is het eindelijk zover!

Iris en Suze gaan samen het ingezamelde speelgoed wegbrengen naar de opslag. Een grote bus is gehuurd en het huis van Fred en Suze zal een zucht van verlichting geven als alles weg is 😀

Uiteraard volgen foto’s en filmpje van de actie van vandaag. We zijn zo vreselijk blij met alles wat tot nu toe is binnengekomen.

De inzameling stopt nu, want er is echt genoeg. (we weten dat er nog wat onderweg is, dat komt goed 😉 ).

Wordt vervolgd

16-7-2020 De nood is hoog…

En niet alleen op het eiland Santo Antao waar wij actief zijn, maar ook op andere eilanden.
We kregen de noodoproep onder ogen van Nathasja Wust/ Boa Vista Carefy, die zich inzet voor mens en dier op het eiland Boa Vista.

Ook daar heeft het gebrek aan toeristen een enorm gat geslagen, zonder inkomsten ligt een eiland gewoon compleet stil. Dat betekent geen geld voor primaire levensbehoeften.
Natasja zet zich dan ook in om er voor te zorgen dat mensen en dieren hulp krijgen. Ze zorgt voor voedselpakketten en ze voert de zwerfdieren ter plaatse.

Vanuit Project een hond een vriend hebben wij een donatie gedaan zodat ze de dieren kan helpen.
We zijn blij dat iemand zich het lot aantrekt van de dieren op het eiland Boa vista en wensen haar succes en sterkte de komende periode met al het werk wat op haar pad komt!

6-7-2020 Voorzichtig…

Zijn we toch weer plannen aan het maken voor de komende periode. Uiteraard zijn we afhankelijk van alle ontwikkelingen mbt corona. Want als vliegtuigen niet vliegen, of er zijn lokaal weer meer besmettingen, dan is het geen optie om af te reizen.

Toch hopen we heel erg dat we dit jaar nog een kleine actie kunnen houden, anders zit er veel teveel tijd tussen de acties, en dat is echt doodzonde.

We houden jullie op de hoogte, duimen jullie mee?

30-6-2020 Grote inzamelactie

Lieve fans, volgers en vrienden,

We starten een bijzondere actie. Niet direct voor honden, maar het draagt wel bij aan het welzijn op het eiland Santo Antao.

Deze maand staat in teken van de kinderen, geheel in lijn van ons educatieproject!

We zamelen in juli speelgoed in voor de kinderen. Er is doorgaans geen geld om speelgoed aan te schaffen, en we vinden het een prachtig idee de kinderen eens blij te maken!

En dus roepen we iedereen op om mooi speelgoed te verzamelen, niet kapot, veilig en netjes! Voor alle leeftijden.

Wij zorgen er voor dat het zsm terecht komt op het eiland. En wat verheugen we ons op al die blije gezichten.
Zelf gaan we de kringloopwinkels afstruinen, op zoek naar leuke speeltjes.

Ook helpen? Dat kan, laat het ons weten via een pb en we zorgen voor een adres waar het heen kan.

Deze actie duurt tot 1 augustus 2020, laten we het een groot succes maken 😀

Alvast bedankt <3

ps. liever een financiële bijdrage doen voor de kosten? Dat mag natuurlijk ook. Dat kan via NL36BUNQ2035419190 tnv Stichting een hond een vriend ovv kinderen.

19-06-2020 Update voedselpakketten!

We willen iedereen die gedoneerd heeft voor de voedselpakketten ivm de corona-crisis op Kaapverdië, en met name Santo Antao, nogmaals heel erg bedanken voor de steun.

We krijgen net een verslagje toegezonden van de laatste actie, wat een werk hebben ze verricht. Er zijn 80 gezinnen voorzien van voedsel en kleding, en er is ook diervoeding uitgedeeld op ons verzoek.

De zakken brokjes werden voorzien van onze flyer, zodat ze ons weten te vinden zodra het weer kan 🙂

Via de link zijn er veel foto’s te zien van de actie:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=140585250974453&id=106391981060447

Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte, vooral ook aan de lokale keien die dit allemaal mogelijk maakten.

18-06-2020 Online Symposium

We nemen op dit moment deel aan een online symposium, georganiseerd door van Hall Larenstein met het thema “Thrive with Wildlife – connecting people and nature in a sustainable way”.

Een van de onderwerpen betreft de uitkomsten van een eerste onderzoek naar de situatie op Santo Antao. Het effect van de zwerfhonden op bijv het vee en de daarbij behorende incidenten. Het is ontzettend belangrijk dat dit onderwerp aandacht krijgt, omdat de frustratie van de armlastige bevolking groot is wanneer er vee wordt doodgebeten door de hongerige honden.

We hopen dat de eerste bevindingen leiden tot een vervolg, want dat is een mooie stap in de juiste richting.

07-06-2020 Bedankt

Dank jullie wel lieve mensen van dierencentrum Achterhoek! 🥰

Honden en mensen op Santo Antao zullen blij zijn met alle halsbanden en riemen.👍

Op zoek naar een hond en vooral ook een leuke kat of geweldig konijn? Neem dan als het weer kan, zeker hier een kijkje! Er zitten veel meer katten en konijnen dan op de website staan. Je vindt er zeker je nieuwe liefde.😉

04-06-2020 YEAH! Wat is het mooi geworden!

Met de hulp van velen hebben we het gefixt.💪 Een erg mooi en passend educatie pakket voor de basisscholen op Santo Antão. We zijn er super trots op!

Het pakket bestaat uit een begeleidende brief en toelichting voor de docent, boekjes voor de kinderen met spelletjes en oefeningen over verantwoord huisdieren bezit en hondengedrag plus een daarbij horende poster om op te hangen in de klas!

Een dikke dankjewel🙏🙏 voor o.a. Odette van KynoPlus – Hondenmassage, Opvoeding & Gedrag en haar buurvrouw (opzet en uitleg pagina’s over gedrag), Sandra Mesman (tekeningen gedrag), Zuza Wiatkowska & Lucyna (alle andere tekeningen), Hannelore Glibert, Ilton Lima, Emerson Almada, Vanessa Duarte, Friderika Fermino, Marco Silva en Viviene Lopes (alle vertalingen), Studio Ultradeluxe (vormgeving) en Iris (opzet en coördinatie). Nou maar hopen dat we niemand vergeten😁.

Vervolgstap is nu het (op afstand) maken van afspraken over de uitrol op de basisscholen op het eiland.

03-06-2020 Geduld is een schone zaak!

Caspar kan niet wachten tot we weer naar Kaapverdië kunnen gaan en heeft het shirt dat bedoeld is voor de volgende castratie-actie vast aangetrokken 😉

Ondertussen zijn we aan het brainstormen en aan het herplannen en organiseren. Veel is nog onzeker, maar één ding is zeker namelijk dat we op enig moment weer gaan!

19-05-2020 Eindelijk!

Het was allemaal even spannend, maar we kunnen met heel veel blijdschap vertellen dat onze spullen zijn aangekomen op Santo Antao. Dit waren alle spullen die oorspronkelijk gebruikt zouden worden tijdens ons castratieproject in april, maar alles viel stil door de huidige crisis.

We zijn dan ook heel erg opgelucht dat alles goed is gearriveerd en klaar staat voor onze volgende actie. We hopen echt dit jaar nog aan de slag te mogen, het is hard nodig.

15-05-2020 Vergaderen tijdens deze rare periode…

Dat doe je buiten :). En dus gingen Iris en Suze gisteren met de honden naar het strand. Na een lekker wandelingetje hebben ze van alles doorgenomen en besproken.
Want alles wat dit jaar gepland stond gaat op de schop en vraagt creativiteit.

Daarnaast hebben ze gekeken naar de geweldige reacties op de oproep voor het tekort aan voeding onder bevolking en gezelschapsdieren op het eiland. We zullen hier zsm terugkoppeling over geven, want er wordt druk ingekocht en er worden mooie voedselpakketten samengesteld. U hoort hier uiteraard binnenkort meer over.

Wij wensen iedereen een heel fijn weekend!

ps. op de foto Iris met 5 honden die vinden dat ze ook honger hebben

11-05-2020 Wij vragen hulp aan mens en dier op Santo Antao

Door de huidige situatie ligt het oh zo belangrijke toeristenseizoen volledig stil, dat betekent ook geen inkomsten voor de mensen op Santo Antao, het eiland waar wij actief zijn met onze castratieprojecten.

Geen inkomsten betekent geen geld voor levensonderhoud. Nog concreter: honger.

Honger bij de mensen, maar ook bij de dieren. Eten is een primaire levensbehoefte, het is dan ook zaak dat er geholpen wordt, en gelukkig gebeurt dat ook.

Maria en Vanessa hebben beide hulpacties opgezet om voedselpakketten samen te stellen voor mensen die nu zonder voedsel zitten en voor kinderen in het kindertehuis die door de huidige situatie flink tekort hebben aan voeding. Een pakket kost ongeveer 15 euro per stuk.

Wij proberen nu ook de huisdieren te voorzien van voer, want waar geen geld is voor voeding voor mensen, is er al helemaal geen geld voor voer voor de dieren.

We hebben voor het voer voor de dieren een sponsor gevonden die een deel kan bijdragen, maar we willen ook echt heel erg graag helpen bij het voorzien van voedsel aan de mensen. Een mooie kans ook om ze kennis te laten maken met ons project, dat als we weer kunnen gaan, ze weten waar ze terecht kunnen met hun dieren!

We kunnen alle hulp gebruiken, iedere bijdrage is welkom, hoe klein ook. Voor hulp aan mens en dier! NL36BUNQ2035419190 tnv Stichting een hond een vriend ovv Voedselpakket

Wij begrijpen heel goed dat mensen in Nederland het ook flink zwaar kunnen hebben, zeker nu, en dat vinden wij afschuwelijk. Wij voelen ons echter sterk verbonden met het eiland en kunnen onmogelijk wegkijken.

27-04-2020

Een lang maar interessant filmpje van ICAM over carrying capacity en het effect van castratieprojecten wanneer deze op de juiste manier worden aangepakt.

Ook wij hebben met ons project op Kaapverdië een pauze door corona in moeten lassen, maar dit filmpje sterkt ons, het bevestigt het gevoel dat de pauze gelukkig minder impact heeft op de groei van de populatie nu we niets kunnen doen.

Overigens zijn we achter de schermen hard bezig iets te betekenen voor mens en dier op het eiland Santo Antao, daarover hopen we eerdaags meer te kunnen delen met jullie.

Fijne Koningsdag, ook al is het niet zoals het eigenlijk moet zijn.

03-04-2020 Kleine hondjes worden groot!

In november 2019 kwam “Strong” op ons pad bij het vliegveld van Ponta do Sol. Hij was er ontzettend slecht aan toe, mager, zwak en vol luizen. Hij werd gevangen door Danielson en intensief verzorgd door Franziska. Een teentje moest worden geamputeerd en het was spannend hoe hij door dit enorm zware avontuur zou komen.

Nou…Kijk eens. Het is het achterste hondje, een stuk steviger en fitter. Hij woont nu op de boerderij bij onze vriend Etienne Detandt en geniet van een veilig en liefdevol bestaan.

We willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen, we zijn zo blij dat Strong zo hersteld is.

28-03-2020 Herinneren jullie je deze nog nog nog?

Toen we tijdens de vorige campagne de kliniek aan het inrichten waren voordat het team kwam, werd er al hulp gezocht. Hondje Nemo had zijn poot op een hele lelijke manier gebroken en deze moet worden afgezet.

We krijgen regelmatig een update, want het gaat heel goed met Nemo. Het is nu hartstikke rustig op het eiland dus hij neemt het er van! Vanmorgen lag hij heerlijk te zonnen, op het midden van de weg, zucht.
Verder doet hij gewoon een regelmatig rondje op 3 poten, nergens last van, fijn toch!

bericht van de operatie in november: https://www.facebook.com/…/a.301084523935…/429138844463014/…

Foto is misschien niet zo heel duidelijk, maar wij horen in ieder geval goede berichten.

20-03-2020 Teleurstelling

Het zat er een beetje aan te komen. Met verdriet en teleurstelling moeten we melden dat onze reis in april niet door gaat. De tickets zijn door de vliegmaatschappij gecanceld. We zijn wel heel blij met het geweldige team dat onverminderd gemotiveerd is: we prikken een nieuwe datum in 2020, als wat meer duidelijk is hoe de wereld er de volgende dag uitziet.

In de tussentijd zullen we kijken hoe we dieren en mensen op Santo Antão kunnen ondersteunen.

Mensen en dieren, veel sterke in deze bizarre tijd.

16-03-2020 Onder voorbehoud…

Want we hebben eigenlijk geen flauw idee hoe de komende periode er uit zal zien, maar we houden de moed er in!

Afgelopen week zijn we samengekomen met Anne en Stefan! Als Corona geen roet in het eten gooit, zullen zij 2 weken meegaan naar Kaapverdië.

Vanuit het van Hall instituut maken zij een onderzoeksopzet en schrijven een subsidie voorstel om de problematiek van straathonden op Santo Antao (specifiek livestock attacks-aanvallen op vee) nader te onderzoeken. In april gaan zij al wat veldonderzoek doen o.a. met het zenderen van honden.

Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel van ons totale project, we hopen dan ook dat we ook van dit stuk een succes mogen maken en beter inzicht krijgen in problematiek.

Keihard duimen maar!

Op de foto Anne en Stefan, met in het midden Iris.

Voor oudere nieuwsberichten verwijzen wij u naar onze Facebookpagina